Ieder mens is anders

In de huidige maatschappij wordt iedereen gedwongen om in hetzelfde plaatje te passen. We worden beoordeeld op hoe goed we zijn volgens standaard normen. Beelddenkers voldoen meestal niet aan het standaard plaatje maar bezitten een creativiteit en originaliteit die vele malen waardevoller is.

Cursussen het Beelddenkende Brein

Waarom deze cursus?

Beelddenken is een manier van denken die heel complex is en totaal anders dan het taaldenken. Het is niet zomaar een stukje van je karakter. Daarom gaan we in deze cursus het fundament leggen tot het begrijpen van het beelddenken. Met dit inzicht kun je daarna direct aan de slag. Als ouder, als leerkracht, als hulpverlener maar ook als partner en als collega en voor jezelf natuurlijk. Beelddenker ben je altijd en overal. Het kan dus zijn dat je eerst jezelf opnieuw moet ontdekken voordat je met deze informatie anderen kunt helpen. -Denk jij dan niet in concepten? Nooit over nagedacht dat denken voor iedereen anders kan zijn. (Rozalinda)-e

image

Wat kun je verwachten?

De verschillen tussen de hersenhelften. Denken met je linker- of rechterhersenhelft. Wat is het verschil?
De ontwikkeling van de hersenen. Verschillende fases en richtingsmoeilijkheden.
Verschillende informatie-ingangen. De invloed van dominanties van je informatie-ingangen (handen, voeten, ogen en oren) op je leerstrategie.
Hooggevoeligheid. Wat is hooggevoeligheid en hoe werkt dit door in het denkproces?
Autisme en ADHD. Korte uitleg ADHD/ASS en hun overeenkomsten en verschillen met beelddenken en hooggevoeligheid.
Het dagelijkse leven. Over problemen en oplossingen, verbindende communicatie en straffen/belonen, voor en nadelen, hoe vul je elkaar aan (taaldenkers en beelddenkers) en werk/leef je samen.