Kind in Kracht Atelier

In het K.i.K.Atelier gaat het om jou en jouw ontwikkeling. Ontwikkelen in de breedste zin van het woord, voor alle leeftijden. Op jouw manier, in jouw tempo, om jouw waarom. Wil je herstellen van een burnout en daar hulp bij? Wil je vanuit thuiszitten weer naar school? Wil je ontdekken wat het beelddenken voor jou in houdt? Zeg het maar: wat wil je?

Het K.i.K.Atelier is een plek waar je je kunt ontwikkelen. Beelddenkeers, creatief begaafden, hoog-sensitieve mensen, hoog-begaafde mensen, kortom mensen die buiten veel maatschappelijke hokjes vallen passen hier wel. Je voelt je bij ons thuis of niet. Zo simpel is het.

Visie

Als je leert je eigen kwaliteiten (talenten) te benutten, gesteund door je passie, is dat een basis voor een rijk leven. Kunnen zijn wie je bent. Dat begint bij mógen zijn wie je bent. En je van daaruit ontwikkelen naar de beste versie van jezelf.

Het K.i.K.Atelier is ontstaan om beelddenkende kinderen die geen passende school kunnen vinden een plek te geven (thuiszitter) of kinderen die dit als aanvulling op het regulier onderwijs willen doen. Ondertussen bieden we ook ontwikkelplekken aan voor jongeren die vast lopen. Vaak wel een diploma hebben, maar niet verder komen richting een baan en zelfstandig leven. En volwassenen in het kader van re-integratie na een burnout, dagbesteding, als onderdeel van hun coachingstraject of gewoon als flexplek (studie of werk). Ook hier altijd maatwerk: als het past bij de rest, kan het.

image

Beelddenkers: Hoogbegaafd en hoog-sensitief

Miranda Meijer Kind in Kracht is gespecialiseerd in het werken met hoogbegaafdheid en hoog-sensitviteit. De mensen die zich bij ons op hun gemak voelen zijn veelal beelddenkers, hebben een zekere tot hoge mate van intelligentie, zijn erg gevoelig, creatief, denken out of the box, leren vooral door te doen, willen uitgedaagd worden en zijn graag autonoom. Wat ze ook delen is een ruime ervaring met stress en prikkels. Vandaar dat we werken in een rustige, landelijke omgeving in een huiselijke sfeer. Je voelt je er thuis!

Vandaar de verdeling in vier huizen: het Spruithuis, het Leerhuis, het Werkhuis en het Open Huis.